Gepubliceerd op

De 3 populairst gespeelde bordspellen wereldwijd

bordspellen-spellen-spelletjes

Wereldwijd worden er al decennia lang bordspellen gespeeld. Hoe zijn sommige spelletjes ontstaan? En wat is nu het populairste spel dat er gespeeld wordt? Wij zochten het voor je uit en hebben deze top 3 voor je samengesteld.

 

  1. Schaken, het meest populaire spel

De oorsprong van dit strategische spel is terug te voeren tot maar liefst 1200. Halverwege de twintigste eeuw werd gesuggereerd dat het schaakspel mogelijk uit China stamt. Maar sommige zeggen weer dat het schaakspel  in Oezbekistan zijn oorsprong heeft gevonden.
Volgens een bekend verhaal was een koning zo enthousiast over het spel, dat hij de bedenker ervan vroeg wat hij er voor wilde hebben. Dat bedrag leek gering maar was in feite gigantisch als je bedenkt dat schaak overal ter wereld gespeeld wordt!

Waar is het woord schaak eigenlijk van afkomstig? Van het Perzische woord shāh, dit betekent koning. Ook mat is een Perzisch  woord(maata), dat versteld raken betekent. In de meeste talen over de gehele wereld heeft het spel dezelfde naam, welliswaar enigszins aangepast.
Je speelt met 16 stukken die van zes verschillende types zijn. Elk stuk heeft een unieke manier van bewegen op het bord. Het doel is om de koning van de tegenstander te (ver)slaan. De koningin en de andere stukken beschermen de koning tegen het slaan. De speler wiens koning geslagen wordt verliest het spel. Het komt vaak voor dat het spel remise is, omdat soms geen van beide spelers een zet kan doen om de koning te slaan. Het is het meest verkochte bordspel aller tijden. De laatste maanden is er zelfs een stijging in de verkoop geweest door de populaire Netflix serie “The Queen’s Gambit”.

Bestel jouw schaakspel hier.

  1. Dammen

Dammen bestaat al sinds 3000 v. Chr.  Tenminste dat denken we. Archeologen hadden een lemen bord verdeeld in ruiten, van 5000 jaar oud gevonden, wat erg op dammen lijkt. Het spel werd toen alleen gespeeld met kegelvormige stenen. Men is het er niet over eens of dit spel het eerste damspel genoemd mag worden. Het is een spel voor twee spelers die hun stukken diagonaal bewegen en de tegenstander slaan door over hun stukken heen te springen. Zodra een speler over een stuk van de tegenstander springt, wordt het stuk van de tegenstander van het bord verwijderd. Wanneer ben je de winnaar? De winnaar is degene die erin slaagt alle stukken van de tegenstander te verwijderen. Er zijn diverse versies van het spel op de markt: sommige spelen het op een bord van tien bij tien, terwijl je bijvoorbeeld ook een bord van 12 bij 12  kunt gebruiken. Momenteel wordt het wereldwijd gespeeld vanwege het gemak waarmee de borden kunnen worden ontworpen.

Bestel jouw damspel hier.

  1. Monopoly

De gebroeders Parker introduceerden dit inmiddels populaire spel in 1934 van The Landlord’s game dat in 1903 door Elizabeth Philips was bedacht. Het gaat om de praktijk van het onroerend goed, want de speler beweegt zich voort en probeert zoveel mogelijk eigendommen te kopen. De speler int dan huur van de tegenspeler en de speler die failliet gaat ligt uit het spel. Daarom heeft het de naam monopoly (Engels voor monoploie), want het gaat erom alle spelers te overtroeven in het bezit van eigendommen. De straten van het bordspel reflecteren iets van de landen waarin het verkocht wordt. Het spel is inmiddels in maar liefst 26 talen verkrijgbaar en er zijn al meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht.

Bestel jouw monopoly spel hier.

 

Gepubliceerd op

Spelletjes om tijdens de kerst te spelen

Spelletjes voor tijdens de kerst

Ben je op zoek naar leuke spelletjes die je tijdens de kerst kunt spelen? Misschien om met de hele familie of juist met z’n tweeën te kunnen spelen. Bij BordspellenXL bestel je eenvoudig de leukste gezelschapsspellen. Zo worden de kerstdagen nog gezelliger!

Wat zijn leuke gezelschapsspellen voor de kerstdagen?

Na het kerstdiner of het dagprogramma, is het de hoogste tijd voor vermaak en vertier. Dat doe je natuurlijk het beste met een leuk spel. Spelletjes om tijdens de kerst te spelen met vrienden of familie, vind je in deze lijst. Zo hoef jij alleen nog maar een keuze te maken. Doorgaan met lezen Spelletjes om tijdens de kerst te spelen

Gepubliceerd op

Pandemic Extreem Gevaar: de uitbreiding voor meer adrenaline

Pandemic Extreem Gevaar kopen doe je als je op zoek bent naar nog meer uitdaging en adrenaline. Deze uitbreiding op Pandemic biedt namelijk nog meer mogelijkheden. Je komt niet alleen voor moeilijk te bestrijden epidemieën te staan, maar moet dit keer ook rekening houden met bio-terroristen. Als je Pandemic Extreem Gevaar wilt kopen, dan is het redden van de mensheid dit keer misschien niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

Alles wat je moet weten over deze uitbreiding op Pandemic

In Pandemic wordt de wereld geteisterd door maar liefst 4 infectieuze ziektes. Ze brengen de mensheid in serieus gevaar en moeten dus bestreden worden. Dat doe je door samen te werken als een team. Jullie verzamelen kennis, ontwikkelen de juiste vaccins en reizen de hele wereld over. Pandemic kan gespeeld worden met 2-4 spelers. Ben je op zoek naar meer uitdaging of wil je Pandemic met meer spelers kunnen spelen? Pandemic Extreem Gevaar kopen is dan een prima idee.

Hoe ziet de uitbreiding Pandemic Extreem Gevaar eruit?

Als je Pandemic Extreem Gevaar wilt kopen als uitbreiding op het basisspel, dan kun je op flink wat nieuwe mogelijkheden, uitdagingen en spelmaterialen rekenen. In de eerste plaats is het goed om te weten dat je Extreem Gevaar kunt spelen met maar liefst 5 spelers. En dat is hard nodig, want jullie team komt in deze uitbreiding voor flink wat uitdagingen te staan.

Pandemic Extreem Gevaar bestaat uit nieuwe rollen en kaarten. Deze voorzien je in tal van nieuwe gebeurtenissen waar jij en jouw team een antwoord op moeten zien te vinden. Om het spel nog uitdagender en spannender te maken, kun je één speler aanwijzen als bioterrorist. Schakel hem uit voordat het te laat is.

Online Pandemic Extreem Gevaar kopen

Als je deze uitbreiding op Pandemic online wilt kopen, dan kun je rekenen op flink wat meer spelmaterialen. Hierbij kun je denken aan een gebeurteniskaarten, maar ook aan extreme epidemieën, ziekte-stenen, medicijn indicators en nog veel meer. Online Pandemic Extreem Gevaar kopen doe je natuurlijk bij BordspellenXL. Daar heb je tevens de keuze uit nog meer uitbreidingen op het spannende Pandemic basisspel.

Gepubliceerd op

5 leuke Sinterklaas spel cadeau’s voor een gezellig avondje

De decembermaand staat voor de deur, dus is het tijd om op zoek te gaan naar leuke Sinterklaascadeaus. Cadeaus voor meiden, jongens of de hele familie. Spel cadeaus zijn dan altijd een goede keuze. Ze bieden je uren speelplezier voor het hele gezin. Maar welk spel is het leukst om cadeau te geven voor Sinterklaas? Om je alvast van wat inspiratie te voorzien, hebben we 5 leuke Sinterklaascadeaus voor je geselecteerd. Voor kinderen, maar natuurlijk ook voor volwassen.

Top 5 bord- en kaartspellen die geschikt zijn als leuk Sinterklaascadeau

1. Exploding Kittens

Exploding Kittens is een leuk spel cadeau dat een beetje lijkt op Russisch roulette. Dit spannende kaartspel is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. 2-5 spelers trekken om de beurt een kaart. Daarmee kun je de aanval inzetten, jezelf verdedigen of een afleidingsmanoeuvre toepassen. Maar pas op! De Exploding Kitten spelkaart zet je per direct uit het spel.
Exploding Kittens Kopen

2. Lost Cities

In het rijtje met leuke Sinterklaascadeaus mag Lost Cities niet ontbreken. In dit kaartspel zet je expedities op waarbij je het andere spelers flink moeilijk kunt maken. Bijvoorbeeld als je een kaart naar wens mag verwijderen door het winnen van een veiling. Maak gebruik van weddenschapskaarten om nog meer punten te behalen. Hoe tactisch weet jij Los Cities te spelen?
Lost Cities Kopen

3. Qwixx

Qwixx is een gezellig spel dat al het goede van bingo én dobbelen combineert. Op je beurt wachten hoeft bij dit spel niet. Weet jij het snelst alle getallen op het scoreblad aan te kruisen? Dan ben jij de winnaar! Dit leuke Sinterklaas spel cadeau is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en 2-5 spelers.
Qwixx Kopen

4. De Grote Dalmuti

Het leven is niet eerlijk, en dat geldt ook voor De Grote Dalmuti! Een razendsnel spel waarbij je in de ene beurt de koning kunt zijn, in de volgende weer een bediende. Strijd voor de hoogste sociale klasse en kroon jezelf tot De Grote Dalmuti van de avond! Gegarandeerd een gezellig avondje in de komende feestdagen.
Grote Dalmuti Kopen

5. Jungle Speed Skwak Edition

Een liefhebber van memory spellen? Dan is Jungle Speed een vermakelijk Sinterklaascadeau. Speel jouw kaarten zo snel mogelijk weg en grijp de totem als jouw tegenspeler hetzelfde symbool op zijn kaart heeft staan. Maar denk wel goed na, in Jungle Speed Swak Edition zijn dingen vaak anders dan ze lijken. Het spel speel je met 2-8 spelers en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Jungle Speed Kopen

Online Sinterklaascadeaus bestellen bij BordspellenXL

Leuke spel cadeaus kopen voor Sinterklaas doe je natuurlijk bij BordspellenXL. Daar heb je namelijk een ruime keuze aan Sinterklaascadeaus voor kinderen, maar ook voor het hele gezin. Maak eenvoudig een keuze uit de bovenstaande top 5 met leuke Sinterklaascadeaus of kies een ander vermakelijk bordspel uit onze webshop. Laat dat heerlijke avondje maar komen!

Gepubliceerd op

Cadeautjes voor leerlingen om te geven met Sinterklaas

Cadeautjes voor leerlingen moeten vermakelijk en educatief zijn. Dat maakt ze geschikt om te geven met Sinterklaas of tijdens de kerstperiode. Bijvoorbeeld door basisscholen of sportclubs. Bij BordspellenXL vind je altijd een ruime keuze aan Sinterklaascadeautjes voor leerlingen in elke leeftijdscategorie. We hebben de 8 leukste alvast voor je op een rij gezet.

Magic Snake
Een zeer populair spelletje voor leerlingen vanaf 3 jaar. Draai de magic snake in elke richting en laat je telkens weer verrassen door een nieuwe vorm.
Magic Snake Kopen

Magische Piramide
Deze puzzel is op te lossen door kinderen vanaf 6 jaar. De piramide is voorzien van allerlei kleurtjes. Logisch draaien zorgt ervoor dat elke zijde zijn eigen kleur krijgt. Een uitdagende puzzel waarbij creativiteit en logisch nadenken een vereiste is.
Magische Piramide Kopen

Vingertouw
Met dit kleurrijke touw maken leerlingen vanaf 5 jaar de mooiste figuren. Natuurlijk met de vingers. Het vingertouw zet aan tot creatief nadenken en staat garant voor uren speelplezier.
Vingertouw kopen

Magische Kubus
Dit spel voor kinderen vanaf 4 jaar lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. Maar, lukt het om elke zijde van de kubus te voorzien van dezelfde kleur? Draaien maar!
Magische Kubus Kopen

Hersenkraker Doolhof
Deze globe staat bol van de uitdagingen. Leerlingen vanaf 8 jaar worden uitgedaagd om problemen op te lossen. Logisch nadenken helpt ze om de hersenkraker de volgende keer nog sneller te kunnen bedwingen.
Hersenkraker Doolhof Kopen

Breinbreker Brain Games
Brain Games voor leerlingen vanaf 6 jaar is een leuk cadeautje waarbij kinderen worden uitgedaagd om logisch na te denken. Een goede training voor het brein die ook nog eens vermakelijk is.
Breinbreker Brain Games Kopen

Dubbeldekker Bouwpakket
Dit bouwpakket van hout bestaat uit 25 delen en kan gebouwd worden door leerlingen vanaf 6 jaar. Wie bouwt er zo snel mogelijk een mooie dubbeldekker en vliegt er met de eer vandoor?
Dubbeldekker Bouwpakket Kopen

3-in-1 Magische Kubus & Snake
Dit cadeautje voor leerlingen vanaf 4 jaar zorgt voor uren speelplezier. Er kan gedraaid worden aan de kubus en de slang. Puzzel de kleuren zo snel mogelijk naar één zijde en maak de mooiste vormen.
3-in-1 Magische Kubus & Snake Kopen

Sinterklaascadeaus voor basisschoolleerlingen of verenigingen online bestellen

Als school, sportclub of vereniging wil je de feestdagen niet zomaar voorbij laten gaan. Dat geldt voor Sinterklaas, maar natuurlijk ook voor kerstmis. En omdat je elke leerling blij wilt kunnen maken, zijn ook goedkope sinterklaascadeautjes een pré. Door een keuze te maken uit de bovenstaande 8 spellen, vind je altijd een cadeau dat past bij jouw leerlingen. 

 

Gepubliceerd op

10 leuke cadeaus voor onder de 15 euro

10 leukste cadeaus voor onder de 15 euro

Een leuk cadeau hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar eens naar de onderstaande lijst met 10 leuke cadeaus onder de 15 euro. Geschikt om als cadeau te geven voor een verjaardag maar natuurlijk ook voor tijdens de aankomende feestdagen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken in jouw zoektocht naar een leuk cadeautje? Bekijk dan eens de onderstaande 10 cadeaus voor onder de € 15,00.

De 10 leukste cadeautjes voor minder dan 15 euro

1. Skip-Bo
Skip-Bo is een vermakelijk kaartspel voor het hele gezin. Wie als eerste zijn stapel kaarten in de juiste volgorde kan wegspelen wint!
Skip Bo Kopen

 

2. Point Salad
Point Salad is een leuk kaartspel waarbij je lekkere salades maakt met groenten. Deze vind je natuurlijk op de markt. Kies je kaarten en speel ze uit om jouw salade nog voller te maken.
Point Salad Kopen

 

3. Cahoots
Het spel Cahoots speel je samen én alleen. De opdrachten voer je namelijk zelf uit. Maak stapels kaarten in één kleur of waarde en kroon jezelf tot winnaar.
Cahoots Kopen

 

4. Qwixx
Dobbelen alsof je leven er vanaf hangt, zonder dat je op je beurt hoeft te wachten? Dobbel er op los en kruis zoveel mogelijk cijfers weg op jouw scorebord.
Qwixx Kopen

 

5. Sushi Go
Sushi Go is hét cadeau voor sushi liefhebbers. Geef de kaarten snel door en verzamel de ingrediënten die je nodig hebt. Makirolls of sashimi mét wasabi is nog meer waard. Lekker!
Sushi Go Kopen

 

6. Machi Koro
Jij bent de burgemeester van Machi Koro. Houd inwoners tevreden met werk, winkels en pretparken. Verzamel bouwkaarten om het nu nog lege Machi Koro uit te laten groeien tot een bruisende stad.
Machi Koro Kopen

 

7. De Grote Dalmuti
In dit dobbelspel verander je van een koning naar een dienaar, en andersom. Des te lager jouw rang, des te meer kaarten je moet verzamelen voor De Grote Dalmuti. Maar, ook jij kunt je bekronen tot koning als je de kaarten slim weet uit te spelen.
De Grote Dalmuti Kopen

 

8. Punto
Kun jij als eerste een lijn maken met speelkaarten van één kleur? En weet je de lijn van jouw tegenspeler te blokkeren? Dan ben jij de grote winnaar van dit kleine maar leuke dobbelspel.
Punto Kopen

 

9. Weerwolven & Waaghalzen
Een spannend spel dat zich afspeelt in de 16e eeuw. Ontdek de weerwolven voor het dorp wordt uitgeroeid. Houdt ook jezelf in de gaten. Ben je een waaghals of misschien toch een weerwolf?
Weerwolven & Waaghalzen Kopen

 

10. Keer op Keer Scoreblok level 1 t/m 3
Voor de fanatieke Keer op Keer speler zijn deze scoreblokken voor level 1, 2 en 3 een perfect cadeau beneden de € 15,00. Meer uitdagingen betekent immers nog meer speelplezier. Let op: dit is niet het spel zelf – maar een uitbreiding.
Keer op Keer Scoreblokken Kopen


Welk spel ga jij binnenkort cadeau geven?

Er zijn dus genoeg leuke spel cadeaus die je kunt geven tijdens de komende feestdagen die niet al te duur zijn. Al deze cadeautjes staan garant voor uren speelplezier. Met vrienden, familie of lekker met z’n tweeën. Bestel ze dus snel bij BordspellenXL!

Gepubliceerd op

De leukste Jan van Haasteren puzzels in de aanbieding

Jan van Haasteren puzzels aanbieding

Puzzelen is nog steeds één van de leukste hobby’s aller tijden. Zeker als je kiest voor Jan van Haasteren puzzels. Deze legpuzzels zijn enorm populair en dat is niet voor niets. Ze zijn voorzien van prachtige komische illustraties, waardoor puzzelen nog leuker wordt.

Ben je ook nog eens op zoek naar Jan van Haasteren puzzels in de aanbieding? Dan ben je bij BordspellenXL aan het goede adres. Om jouw keuze makkelijker te maken, hebben we een aantal van onze aanbiedingen van Jan van Haasteren puzzels voor je uitgelicht.

Formule 1 puzzel van Jan van Haasteren

Het zoeken en aanleggen van puzzelstukjes is een leuk tijdverdrijf voor het hele gezin. Kies je voor een legpuzzel van Jan van Haasteren, dan wordt de komische illustratie stukje bij beetje zichtbaar. Je kunt kiezen voor een legpuzzel met 500 of zelfs 1000 puzzelstukjes.

Voor de Formule 1 fans heeft Jan van Haasteren puzzels tegenwoordig ook een leuke puzzel gemaakt. Deze komische puzzel met 1000 stukjes laat zien hoe een Formule 1 wedstrijd op een hilarische manier van start gaat. Weet jij als eerste de haaienvin te ontdekken? Dan ben je een échte fan van Jan van Haasteren puzzels en mag je deze aanbieding zeker niet missen. Bestel er snel één want op is op.

Jan van Haasteren puzzels met 1000 of 1500 puzzelstukjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke legpuzzels waar je een keuze uit kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor de Jan van Haasteren 1000 puzzel Het Park, de Boerderij of Op zoek naar de schat. Ben je een fervent puzzelaar en wil je langer kunnen genieten van een mooie legpuzzel? Kies dan voor een Jan van Haasteren puzzel met 1500 stukjes. Ook deze puzzels bestel je voordelig en snel bij BordspellenXL.

Bouwplaats

In de Bouwplaats puzzel wordt je langzaam maar zeker getuige van een flinke verbouwing in een woonwijk. En zoals je dat met een gerust hart kunt overlaten aan Jan van Haasteren, valt er weer voldoende te ontdekken en lachen. Dat geldt natuurlijk ook voor Highland Games, een van Haasteren puzzel met 1500 stukjes voor urenlang speelplezier met de hele familie.

Bij BordspellenXL vind je het hele jaar door puzzels van Jan van Haasteren in de aanbieding.

Gepubliceerd op

Carcassonne: het ultieme legspel voor de hele familie

Carcassonne kopen - zo speel je het spel.

Online Carcassonne kopen betekent uren speelplezier voor het hele gezin. In dit prachtige familiespel is samenwerken het ultieme doel, namelijk het bouwen van de stad Carcassonne. Dit spel van 999 games is geschikt voor 2-5 spelers van 8 jaar of ouder. Voordat je het legspel Carcassonne gaat kopen, wil je natuurlijk wél weten hoe het spel gespeeld moet worden. Wordt jouw bouwwerk beloont met hoge punten? Dan win jij!

Carcassonne spelen? Zo werkt het!

Als je Carcassonne wilt kopen, dan wil je natuurlijk wel weten hoe je dit moet spelen. In de doos zal het standaard speelbord ontbreken. Deze bouw je namelijk zelf, mét je medespelers. De speldoos bevat ook diverse meeples (pionnen) in verschillende kleuren. Elke speler kiest 1 meeple. Met de landtegels ben je in staat om kloosters, wegen, en steden te bouwen. Zo maak je het speelbord steeds groter en interessanter.

Een landtegel staat voor punten. Heb je een klooster gebouwd om de stad Carcassonne compleet te maken? Dan ontvang je extra punten. De score wordt per speler bijgehouden. Zijn alle landtegels gebruikt? Dan is het tijd voor de eindtelling. De bouwer met de meeste punten wint. Als je Carcassonne wilt kopen, dan bevat de doos dus géén spelbord. Wel krijg je 84 landtegels om het bord te kunnen creëren, 5 abten, 1 score tableau en 40 meeples die je op de landtegels kunt plaatsen.

Welke uitbreidingen kan ik kopen voor het spel Carcassonne?

Als je het standaard Carcassonne spel hebt gekocht, dan kun je ook nog kiezen voor heel veel interessante uitbreidingen. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van abdijen en burgemeesters, torens, burchten en bruggen. Je kunt de stad Carcassonne dus net zo compleet maken als je dat zelf wilt. Op deze manier raak je nooit uitgespeeld en vind je telkens weer manieren om deze Franse stad nog aantrekkelijker te maken. Online Carcassonne of één van de vele uitbreidingen kopen doe je natuurlijk snel en eenvoudig bij Bordspellen XL

Gepubliceerd op

Top 5 leukste familiespellen om samen te spelen

Familiespellen zijn gezellig, vermakelijk én spannend. Online vind je een ruim aanbod aan spellen die geschikt zijn om te spelen met het hele gezin. Maar wat zijn nou eigenlijk de 5 leukste familiespellen? In deze top 5 lichten we de leukste familiespellen voor je uit. Zo wordt quality-time met de familie nog leuker.

Dit zijn de 5 leukste familiespellen van dit moment

Of je nu een liefhebber bent van puzzelspellen, denkspellen of avontuurlijke familiespellen. Deze games kun je spelen met het hele gezin. Dat kunnen 2 spelers zijn, maar natuurlijk ook 4-6 of meer. In deze top 5 vind je de leukste familiespellen om samen van te genieten.

Ticket to Ride Europa

1. Ticket to Ride – Europe
Altijd al een mooie treinreis door Europa willen maken met de hele familie? Dat kan met het bordspel Ticket to Ride Europa. Je kiest zelf je route en bouwt ondertussen aan stations en tunnels. Ga op zoek naar waardevolle verbindingen, bouw het beste treinnetwerk én win! Ticket to Ride Europe is geschikt voor 2-5 spelers van 8 jaar of ouder.
Ticket to ride kopen

 

Qwixx dobbelspel

2. Qwixx
Hoezo wachten tot je aan de beurt bent? In dit leuke familiespel is dat helemaal niet nodig. Wanneer iemand anders een puntenaantal gooit die jij kunt gebruiken, mag je deze wegstrepen. Qwixx is eenvoudig dobbelspel met een spannend element. Het mag dan ook zeker niet ontbreken in deze top 5 van leukste familiespellen.
Qwixx Dobbelspel kopen

 

Rummikub Reiseditie3. Rummikub Reiseditie
Op vakantie met de familie? Dan mag het spel Rummikub zeker niet ontbreken aan jouw bagage. Door de steentjes met gekleurde cijfers slim aan te leggen, speel jij als eerste je rekje leeg. Maak gebruik van jokers of pak deze weg van het bord als jij het ontbrekende cijfer hebt. Dit leuke familiespel zit verpakt in een stevig blik waardoor je het spel eenvoudig met je meeneemt.
Rummikub Reiseditie kopen

 

Codenames4. Codenames
Bij welk team van de geheime dienst hoor jij? Codenames hoort absoluut thuis in dit rijtje met de 5 leukste familiespellen aller tijden. Speel als 2 teams tegen elkaar en probeer elkaars codenaam te ontrafelen. Dat doe je aan de hand van subtiele aanwijzingen en logisch nadenken. Maar pas op! Kom niet te dichtbij de moordenaar en maak de spionnen niet wijzer dan ze al zijn.
Codenames kopen

 

Pandemic5. Pandemic
Samenspelen als een échte familie? Dat kan in het familiespel Pandemic. Samen gaan jullie de strijd aan tegen dodelijke pandemieën die de mensheid bedreigen. Je verzamelt zoveel mogelijk kennis, probeert de verspreiding te voorkomen en ontwikkelt de juiste medicatie. Met Pandemic werken jullie als samen als een écht medisch team.
Pandemic kopen

Welke van deze spellen ga jij binnenkort spelen met je vrienden of familie?

Gepubliceerd op

EXIT bordspel: de spanning van een escape room thuis!

Ben je een liefhebber van escape rooms en wil je die spanning ook thuis ervaren? Dan is het EXIT bordspel gemaakt voor jou. Dit spannende bordspel speel je samen met je beste vriend of 3 andere medespelers. Houden jullie het hoofd koel tijdens een angstaanjagende of spannende situatie? Zijn jullie in staat tot het oplossen van mysteries en het ontrafelen van codes voordat de tijd om is? Beleef de escape room thuis met het EXIT bordspel.

Welk EXIT bordspel kan ik het beste online kopen?

Als je graag het EXIT spel wilt bestellen, dan heb je de keuze uit 4 verschillende thema’s. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten, hebben we de onderwerpen van EXIT bordspellen voor je uitgelicht.

  • De vlucht naar het onbekende: samen met je vrienden beman je de cockpit van een vliegtuig. Plotseling komen jullie in een zware storm terecht. De communicatie met de verkeerstoren valt weg en het vliegtuig raakt in de problemen. Probeer de storm te omzeilen en veilig te landen, voordat de tijd om is.
  • Het mysterieuze museum: een museumbezoekje loopt anders dat gepland. Iets klopt er hier niet, maar wat? Samen met jouw medespelers ga je op zoek naar het antwoord. Je moet wel, als je veilig wilt kunnen ontsnappen uit dit bizarre museum.
  • De onheilspellende villa: wat op het eerste gezicht een prachtige villa lijkt, verandert plotseling in een ijzingwekkend spookhuis waar niets is wat het lijkt. Weten jullie uit griezelige huis te ontsnappen binnen 1,5 uur?
  • Het verschrikkelijke spookhuis: wat een leuke dag op de kermis had moeten zijn, eindigt in een drama. Jullie zitten vast in een spookhuis dat op zijn zachts gezegd verschrikkelijk is. Kraak codes en puzzels om te kunnen ontsnappen uit dit house of horror!

EXIT is hét ultieme bordspel voor spelers met stalen zenuwen

EXIT is een bordspel dat is ontworpen door 999 games. Jullie kunnen ontsnappen door slim samen te werken. Dat doe je door het ontcijferen van codes en puzzels. Maar let op, je hebt slechts 1,5 de tijd om het tij te kunnen keren. Lopen jullie vast? Maak dan gebruik van één van de hints om alsnog veilig te kunnen ontsnappen. EXIT is een bordspel dat gespeeld kan worden vanaf een leeftijd van 12 jaar. Kies uit één van de 4 verschillende EXIT bordspellen, elk met hun eigen mysterieuze thema.

Wil je ook een de escape room in huis halen? Bekijk dan ons volledige aanbod EXIT spellen!